Incest

Trauma betekend wond. En een wond heeft verzorging nodig. Als je de wond niet goed verzorgd of er niet naar om kijkt zal het onder de pleister een steeds grotere infectie worden. De pleister eraf trekken en de wond goed inspecteren en de juiste behandeling toepassen is vaak een niet te nemen pijnlijke stap, maar uiteindelijk onvermijdelijk.

Niet alle wonden ten gevolgen van trauma worden automatisch door de tijd geheeld. Na trauma gaat het om herwonnen vertrouwen zodat je weer contact kunt maken en kan samenwerken, dat je weer verbinding kunt maken met jezelf en de ander, het bevorderen van harmonie en het insluiten van de zo onvermijdelijke dissonant.
Wat je is aangedaan kun je blijven zien als een negatief gat in je ziel, maar je kunt het gemiste ook inzetten als inspiratie. Het gebrokene en gekwetste inzetten als toegangspoort naar een andere manier van leven. Vanuit een heel diep perspectief worden we in het helingsproces voortbewogen door een diep verlangen terug te keren tot de kern van ons wezen. Maak contact met je hart, laat zijn wat er is. In de kern is alles nog goed en dit te weten en te ervaren geeft innerlijke rust. En hoop op een betere toekomst. Niemand kan jou helen, dat kun je alleen zelf, vanuit jezelf, stapje voor stapje. En ik kan en wil jou daar graag bij helpen.

Voor verzwegen pijn, bestaat geen medicijn.

Ik ben specialist op het gebied van een leven na incest. Ik begrijp incestslachtoffers als geen ander. En ik weet hoe uit het diepe dal te komen en wat te doen om je beter te voelen. Ik ben het levende bewijs dat het mogelijk is om een gelukkig leven te leiden na een incest verleden. Incestslachtoffers zijn bij mij op het juiste adres. Maar ook partners , familieleden en vrienden van incestslachtoffers kan ik uitleg geven over de gevolgen van incest op iemands gedrag. Ik heb ruime expertise opgebouwd in het begeleiden van incestslachtoffers. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik een geheel eigen methode ontwikkeld om incest een draaglijke plek te geven. Ik leer je stil te staan bij wat was en wat is. Ik geeft je de mogelijkheid om te worden wie je ten diepste wilt zijn. Dit verlangen is de energie die ons in beweging zet, maar blokkeert ons ook omdat het zoveel angst oproept. In mijn praktijk wordt een veilige sfeer geboden om pijnplekken aan het licht te laten komen, zodat verlangen en levenskracht weer kunnen stromen. Van overleven uit onmacht, naar leven met al jouw kwaliteiten.