‘Weer aan de man, maar wat wil ik dan?’

‘Het is duidelijkheid scheppen en kansen vergroten’

Uit Gooi en Eembode

HILVERSUM – Zeven vrouwen van middelbare leeftijd benaderde relatietherapeut Marian van Veluwen een tijd geleden met de vraag of ze hun niet kon helpen bij het vinden van de’ juiste’ man. Hierop besloot Van Veluwen een cursus te geven voor vrouwen van veertig en vijftig plus die weer een man in hun leven wensen.

Volgende week woensdag is het zover en gaat de eerste cursusavond van start. Van Veluwe heeft al zeven cursisten, maar er is nog plek. ,,Veel vrouwen van middelbare leeftijd hebben een relatie achter de rug en zijn vaak teleurgesteld. Ook zijn er vrouwen die al weduwe zijn. Voor deze vrouwen kan het moeilijk zijn om weer zelfverzekerd over te komen en zichzelf goed te presenteren. Zo kunnen ze bang en verdrietig zijn en is hun lichaam ouder geworden.”

Deze vrouwen kunnen nog veel leren. De cursus Weer aan de man, maar wat wil ik dan? bestaat uit drie delen. ,,Tijdens mijn cursus leren vrouwen onder andere over lichaamstaal, wat ze willen en hoe ze zichzelf moeten presenteren. Veel vrouwen vinden zichzelf te dik en houden zichzelf voor dat ze eerst tien kilo af moeten vallen. Dit is een typisch argument om je achter te verschuilen. Het is een kwestie van duidelijkheid scheppen en je kansen vergroten”, aldus Van Veluwen.

Van Veluwen denkt dat cursisten veel van haar kunnen leren, maar ook van de tips van de andere cursisten. ,,Vriendinnen en familie kunnen vaak tips geven of zeggen dat iemand zich anders moet kleden of gedragen maar vreemden hebben hier een betere kijk op. Ze bekijken de ander objectief. Ook kan het leuk zijn om na de cursus met een van de andere vrouwen op mannenjacht te gaan. Ik hoop dat de vrouwen als ze hierna naar een feest gaan hun kansen zien en grijpen. Als de cursus afgelopen is en iemand blijkt meer hulp nodig te hebben dan degene vooraf dacht, kan deze altijd nog even bij me langskomen”, aldus Van Veluwen.