Therapeut Marian van Veluwen (1961) verlegde haar praktijkfocus van relaties en seksualiteit naar incest. Tegelijkertijd schreef ze haar boek ‘Niets aan de hand’ om mensen, slachtoffers en professionals, te helpen incest te herkennen en hoop te bieden.

,,Een boek over incest dat niet alleen op het seksuele ingaat, maar juist op het ontwikkelde gedrag op dat trauma. Zo jammer als mensen daar jaren mee rondzwerven of met pillen nog langer stilgehouden worden.” De ‘rare en heftige’ verhalen uit haar jarenlange praktijk, gecombineerd met statistieken, heeft ze in haar boek vermalen tot één rauw familieverhaal.
,,Hoofdpersoon Maria wordt onverwachts meegesleurd in stroom van oud zeer. Die zieke, generaties lange familiecultuur roept veel herkenning op.” Het verhaal speelt zich af in en rond Hilversum, met het ‘mediawereldje’, de Loosdrechtse Plassen, en de Jazzclub op het vliegveld. Marians eigen incestervaring maken het familieverhaal indringend. ,,Daardoor kan ik de wanhoop en de gekte tot onder je huid beschrijven. Je bent niet gek; dit gedrag hoort bij een incestverleden. Als Maria dit kan overwinnen, dan kan jij het ook.” Het boek sluit af met adviezen en een opzet voor een noodplan.

‘Niets aan de hand’ is te bestellen via www.boekscout.nl en kost 18,55 euro (ISBN: 9789462068162).

Zaterdag 29 juni signeert Marian van Veluwen van 12 tot 14 uur haar boek ‘Niets aan de hand, een familieverhaal dat nooit verteld mocht worden’, bij boekhandel Plantage Voorhoeve in Hilversum.