EFT relatietherapie

Gespecialiseerd in EFT relatietherapie

Wanneer EFT relatietherapie?

Je zit met je partner in een negatieve spiraal. Telkens weer dezelfde ruzies, twijfels, frustraties, irritaties, wanhoop, stiltes en verdriet. Jullie voelen je onbegrepen en raken steeds meer van elkaar verwijderd.

  • jullie relatie is een sleur…grote stiltes, leeft langs elkaar heen
  • er is of was een ander…het vertrouwen is weg
  • verschillende behoeften aan intimiteit en seksualiteit
  • jullie hebben steeds ruzie over: geld, huishouden, familie, vrienden, de opvoeding,  ……over alles eigenlijk!

Wat is EFT relatietherapie?

Emotionally Focused Therapy is bewezen effectief !

Dr. Sue Johnson heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een effectieve manier om bij echtparen de verbinding te herstellen of te verbeteren. De basis van EFT is de individuele hechtingstheorie en geeft veel inzichten in het gedrag van echtparen. Hoe onredelijk en niet werkend ons gedrag ook is, wij zijn uiteindelijk ten diepste altijd op zoek naar verbinding met elkaar. Maar tijdens een ruzie voelt dat echt niet zo.

In een relatie lopen de emoties vaak hoog op. In EFT gebruiken we die emoties juist als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de ruzie en boosheid zit vaak veel verdriet en je niet begrepen voelen. Pas als je durft en kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan je dan begrip, steun, geruststelling of troost geven. Maar dat zal niet lukken als jij alleen maar bang of boos bent. Er is pas weer plaats voor liefde als jullie allebei jullie meest kwetsbare gevoelens leren en durven te uiten.

In EFT relatietherapie krijgen jullie helder óf en hoe jullie weer in harmonie met elkaar verder kunnen.

Wat doet een EFT therapeut?

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen, waarom belanden wij samen steeds in dezelfde terugkerende ruzies.

Een EFT therapeut begint met het ontrafelen van ieders aandeel in dit negatieve patroon. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan.

Je ziet beter wat je zelf doet (en hoe je jouw partner hier ongewild pijn mee doet), en jouw partner begint dat patroon ook van zichzelf te herkennen. In de therapiesessies oefen je om duidelijk en eerlijk naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. Je leert naar elkaar te luisteren. Zo leer je jezelf en de ander pas echt kennen. In plaats van samen steeds weer in dezelfde ruzie te belanden, leer je jezelf en de ander te vertrouwen en emotioneel toe te laten. Zo leren jullie om echt met elkaar in contact te gaan. De sfeer tussen jullie zal hierdoor veranderen en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.

Waarom EFT?

Doordat ik al jaren werk met mensen met gehechtheidskwetsuren en een wanhopig verlangen naar intens en authentiek contact en ik vroeger ook veel relatietherapie heb gegeven, kwam EFT als vanzelf op mijn pad. EFT relatietherapie sluit naadloos aan op mijn ervaringen met individuele traumatherapie en als relatietherapeut. Mijn kennis en ervaring met onveilige hechting zijn zeer van nut bij het werken als EFT relatietherapeut.

Ervaringen

Ron (52): “Ik zag het eerlijk gezegd helemaal niet zitten dat praten over gevoelens. Ik zag dan dat Dr Rossie gedoe uit Gooische vrouwen voor me. Maar het viel allemaal reuze mee. Ik heb veel geleerd en sta nu wijzer en sterker in mijn leven. Maar het belangrijkste is dat mijn meissie en ik het weer leuk hebben samen. Nooit gedacht dat een relatie na zoveel jaren zelfs leuker kan worden!”

Jelle (31): “Duidelijke taal, duidelijk wat wij allebei moesten veranderen, Duidelijke afspraken gemaakt. Het is een duidelijk verschil met hoe het eerst ging tussen ons en nu. Ik ben blij dat we gegaan zijn!”

Sandra (48): “Ik wist zeker dat het eigenlijk niet meer te redden was, ging alleen nog in therapie zodat we het netjes konden afronden samen. Maar door te leren hoe je heel anders met elkaar kan praten, te praten vanuit je gevoel en door eerlijk uit te spreken wat je echt van binnen denkt, veranderde het thuis. Er kwam ruimte om elkaar opnieuw te ontmoeten. Een hele mooie en waardevolle verandering. Nadat we 4 maanden uit elkaar zijn geweest en daarna met elkaar op wandelvakantie zijn geweest wonen we nu weer samen. De roze wolk is voorgoed lek geprikt, onze liefde  heeft een andere vorm gekregen. Maar we blijven bij elkaar en zijn weer gelukkig samen”

Chantal (36): “We zijn uiteindelijk wel gescheiden, maar de 8 therapiesessies bij Marian hebben ons wel geholpen om als goede ouders en waardevolle vrienden en met respect voor elkaars verschillen uit elkaar te gaan. Dus ondanks de scheiding toch goed dat we dit gedaan hebben.”

Kom in actie! Scheiden kan altijd nog.

In EFT relatietherapie krijgen jullie helder óf en hoe jullie weer in harmonie met elkaar verder kunnen.