Marian van Veluwen

Incest traumatherapeut, relatietherapeut, seksuologe

Na mijn studie seksuologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij gaandeweg mijn loopbaan steeds meer gespecialiseerd, verdiept, geschoold en ontwikkeld in therapie mensen met een vroegkinderlijk trauma en de complexe (incest) traumatherapie. Ik ben thuis in psychologie, seksuologie, NLP, Jungiaanse psychoanalyse, systemisch werken, familie opstellingen, EMDR en EFT relatietherapie.

Door mijn professionele kennis, werk en levenservaring weet ik precies wat er speelt. Cliënten hoeven niets uit te leggen ik snap ze als geen ander. Zowel uit eigen ervaring als uit professionele ervaring kan ik ze de erkenning en herkenning bieden die nodig zijn om veilig en vol vertrouwen met elkaar aan het werk te gaan.

Ik sta wijs en stevig in het leven. Ik zie dingen erg helder. Ik ben helemaal thuis in deze materie, schrik niet van de meest onwaarschijnlijke, onmenselijke, ondraaglijk pijnlijke verhalen. Bij mij ben je welkom met heel jouw verhaal. Mijn kennis, karakter en manier van werken maakt dat ik mensen een oprecht veilig gevoel kan bieden, in hun eigen kracht kan zetten, van waaruit nieuwe wegen bewandeld kunnen worden. De kracht van mijn werkwijze zit in eenvoud, directheid en praktijkgerichtheid. Niet alleen praten, maar er ook werkelijk iets aan doen!

Ik geef ook lezingen en trainingen op verzoek en op maat gesneden.
In het verleden gehouden workshops:

  • “Aan de man wat wil ik dan”, voor vrouwen van 40+ die weer aan de man willen.
  • “De ouder wordende vrouw en seksualiteit”, voor vrouwen in de overgang.
  • “APK voor echtparen”, voor echtparen die beter contact willen.
  • “Leer het anders te doen”, echtparen training
  • “Incest, je mag er over praten”

Yvonne Kroonenberg schrijft over Marian van Veluwen:

“Ieder mens is uniek, maar sommige mensen zijn net even unieker dan anderen. Marian van Veluwen is zo iemand. Wanneer zij binnenkomt kijkt iedereen verrast op. Er gaat een onontkoombare opgewektheid van haar uit, een levenslust en warmte, die ze moeiteloos op anderen overbrengt. Zelfs als ze het over de schaduwkanten van het leven heeft, lijkt het of de problemen eenvoudiger worden om op te lossen. Ze is praktisch ingesteld en weet precies onder woorden te brengen wat er aan schort en wat jij kunt doen om de zaken te verbeteren. Door haar aanstekelijke gevoel voor humor is het heerlijk om met haar te werken. Ze heeft veel meegemaakt en begrijpt als geen ander hoe moeilijk het is om eerlijk naar jezelf en naar je eigen leven te kijken.

Moeilijke problemen worden door haar zo makkelijk gemaakt, alsof je bij je beste vriendin op de thee zit, altijd omringd door haar zo unieke menselijke warmte, maar ook altijd professioneel en met gepaste afstand”.

(Yvonne Kroonenberg, Amsterdam, 1950 schrijft boeken over de liefde en alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen).

Maak een afspraak en wordt weer gelukkig!